El viacrucis a l’amfiteatre de Tarragona inicia els actes de la beatificació

Prop de quatre-centes persones han participat aquesta tarda-vespre de divendres, dia 22 de març, vigília de la beatificació del Dr. Marià Mullerat i Soldevila, en el viacrucis a l’amfiteatre romà de Tarragona. Un acte que ha estat presidit pel representant del Sant Pare, el cardenal Giovanni Angelo Becciu, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants i l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Mons. Jaume Pujol.

L’amfiteatre romà, lloc del martiri dels sants Fructuós, bisbe, i dels seus diaques, Auguri i Eulogi, ha estat l’escenari elegit per a meditar el camí de la Creu de Jesús, el dia abans en què un altre màrtir, Marià Mullerat, serà proclamat beat a la Catedral. «El Crist que van confessar els sants màrtirs és el mateix que confessà el beat Marià», ha dit el Sr. Arquebisbe, tot desitjant que aquesta beatificació «sigui una benedicció per a l’arxidiòcesi, una purificació, un nou impuls missioner i també perdó dels nostres pecats».

El Sant Crist de Marià Mullerat

El viacrucis ha comptat amb un detall significatiu, ple de simbolisme i emotivitat, i és que el Sant Crist, portat per confrares de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Tarragona, era el que Marià Mullerat tenia a la seva habitació, davant del qual havia pregat tantes vegades i al que va fer un petó abans de sortir cap al martiri.

Les meditacions de cada estació del viacrucis han ajudat a conèixer el ferm testimoni de Marià Mullerat com a cristià, però també com a metge i alcalde. Marià Mullerat ha estat definit com una persona que va passar per la vida fent el bé a tothom mogut per la virtut de la caritat, que mai va separar la fe de la seva vida professional i actuació política, tot i el risc de sofrir persecució, i que va morir perdonant els seus botxins.

Galeria fotogràfica »