«Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat»

La segona conferència quaresmal organitzada per l’arxiprestat de Tarragona va convidar, aquest dilluns dia 18 de març, al P. Pere Cardona, jutge delegat de la Causa de canonització de Marià Mullerat i Soldevila, amb motiu de la seva propera beatificació.

El P. Cardona va centrar l’inici de la seva conferència en la teologia del martiri i el sentit que té en l’Església. «Un màrtir sempre és un intercessor, és un testimoni del seguiment del Crist, s’identifica amb Crist i és un testimoni d’esperança cristiana», va dir.

En un segon moment va destacar alguns trets del perfil biogràfic de Marià Mullerat, com a cristià, alcalde i metge, puntualitzant que «més que dates i anècdotes cal entendre en quin període històric li va tocar viure i com va viure».

«Des de ben jove Marià Mullerat va destacar pel seu compromís. Fou un alumne que es va distingir per la seva aplicació, jovialitat, seriositat i pel seu testimoni i defensa de la fe en tot moment», va ressaltar el P. Cardona. També el va definir com un jove inquiet, perseverant, que es relacionava amb tothom i que es preocupava per la indiferència de la joventut d’aleshores.

«Per a Marià Mullerat ser metge i alcalde era un apostolat. Va ser el metge dels pobres i dels indigents i es guanyà la confiança de molta gent, independentment de tota ideologia i classe social com relaten molts testimonis». L’any 1924 va ser elegit per unanimitat alcalde d’Arbeca, càrrec que va exercir durant dos triennis. «Sempre va procurar pel bé del poble», va expressar.

Segons el P. Cardona, el seu bon fer, també va quedar palès en la publicació quinzenal que ell mateix va dirigir, L’Escut, amb el lema «defensor de tota sana ideologia», que no tenia cap altre objectiu que unir tots els qui convivien en una mateixa terra i treballaven per un mateix ideal.

«Aquesta beatificació no consisteix només en una celebració extraordinària sinó en un acte que, com a cristians de l’Església de Tarragona, ens ha d’interrogar», va dir. «Marià Mullerat va ser per sobre de tot un cristià i mai va renegar de la seva fe. Nosaltres, a partir del seu exemple, també som cridats, allà on sigui, a donar un testimoni coherent de la nostra fe», va cloure.