La Catedral acollirà aquest dissabte, per primera vegada, una beatificació

Aquest dissabte, dia 23 de març, a les onze del matí, tindrà lloc a la Catedral la celebració de beatificació del Dr. Marià Mullerat i Soldevila, laic i pare de família, mort l’any 1936 a Arbeca per odi a la fe. La celebració serà presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació per a les Causes dels sants. Aquesta serà la primera celebració de beatificació que la Catedral de Tarragona acull al llarg de la seva història.

Amb motiu de la beatificació s’han organitzat diversos actes com el viacrucis que tindrà lloc el divendres dia 22 de març, a les set de la tarda, a l’amfiteatre romà de Tarragona (l’accés és lliure) o la missa d’acció de gràcies a l’església parroquial de Sant Jaume Apòstol d’Arbeca, el diumenge, dia 24 de març, l’endemà de la beatificació, a les sis de la tarda. També, el diumenge dia 31 de març, Santa Coloma de Queralt, poble natal del Dr. Mullerat, celebrarà una missa d’acció de gràcies.

Més d’un miler d’assistents a la celebració

Per dissabte, a la celebració de beatificació, a la qual només es podrà accedir amb invitació, es preveu l’assistència de més d’un miler de persones, entre fidels, preveres i autoritats tant eclesiàstiques com civils. L’accés serà a partir de les 9.30 h. pel Pla de la Seu.

Per aquelles persones que no puguin assistir-hi, la celebració es podrà seguir en directe a través de la cadena de televisió 13TV, de les emissores Ràdio Estel, Tarragona Ràdio, Radio María i per streaming a través de la pàgina web de l’Arquebisbat (www.arqtgn.cat).

La Catedral acogerá este sábado, por primera vez, una beatificación

Este sábado, día 23 de marzo, a las once de la mañana, tendrá lugar en la Catedral la celebración de beatificación del Dr. Mariano Mullerat y Soldevila, laico y padre de familia, muerto en 1936 en Arbeca por odio a la fe. La celebración será presidida por el cardenal Angelo Becciu, prefecto de la Congregación para las Causas de los santos. Esta será la primera celebración de beatificación que la Catedral de Tarragona acoge a lo largo de su historia.

Con motivo de la beatificación se han organizado varios actos como el viacrucis que tendrá lugar el viernes día 22 de marzo, a las siete de la tarde, en el anfiteatro romano de Tarragona (el acceso es libre) o la misa de acción de gracias en la iglesia parroquial de Santiago Apóstol de Arbeca, el domingo, día 24 de marzo, al día siguiente de la beatificación, a las seis de la tarde. También, el domingo día 31 de marzo, Santa Coloma de Queralt, pueblo natal del Dr. Mullerat, celebrará una misa de acción de gracias.

Más de un millar de asistentes a la celebración

Para el sábado, en la celebración de beatificación, a la que sólo se podrá acceder con invitación, se prevé la asistencia de más de un millar de personas, entre fieles, sacerdotes y autoridades tanto eclesiásticas como civiles. El acceso será a partir de las 9.30 h. por el Plan de la Sede.

Para aquellas personas que no puedan asistir, la celebración se podrá seguir en directo a través de la cadena de televisión 13TV, de las emisoras Radio Estel, Tarragona Radio, Radio María y por streaming a través de la página web del Arzobispado (www.arqtgn.cat).